Wednesday, 22 June 2011

>.<"

Salam sume....
Almost fortnight I have been here....
hmmm....
..............................................................................................
assignment, class, tutorial....................
make me feel like @#8722
help me!!!!!!

Friday, 3 June 2011

Taaruf Week at CFS IIUM

Alhamdulillah...
syukur masih lagi diberi kekuatan untuk meng'up-date' entry nie...

Setelah lebih kurang 5 hari ade kat CFS IIUM, masih rase excited agi nak teruskan pengajian...tapi x start agi coz ade minggu taaruf...macam orentasi laa..

Kat sini brothers memang baek giller...x de laa nak buli2 junior...sporting...macam2 arr..hoho
kat sini gak ade ujian yg tentukan duration study sama ade 1 tahun or 2 tahun..tp rase-rasenye aq dapat 2 tahun..x pe laa lame cket...at least ley tambahkan ilmu agama kat dalam dada...test yang dijalankan

  1. EPT( English Placement Test) - test nie nak tentukan tahap english kitowg..kalu dah power dapat arrr exempted..
  2. APT( Arabic Placement Test) - same mcm EPT, test nie nak tentukan tahap bahasa arab..nampak macam aq kene blaja bhs arab balik
  3. FKT( Fundamental Knowledge Test ) - pengatahuan fardhu ain mcm PAI tp in english...unic giller..
  4. TEnT(Tilawah Entrance Test) - juz nak uji kebolehan membaca Quran ngan lancar beserta tajwid yang betul..aq agak aq pon kene masuk klass tajwid gak arr...bace dah lancar tp nak perbaiki lagi..agar lebih sempurna..insyaALLAH..
kat sini gak ade beberapa keisrimewaan laa...antaranya kalau buat assignment bio mesti masukkan dalil drpd Quran n Hadis,,(according to our senior)...agak mencabar tp bile pikir balik time nie laa kita membongkar misteri Al Quran n Hadis..huhu

Malam kebudayaan memang menyoronokkan laa...dak2 baru nie mmg kreatif..tp aq x join..malas arr nak tonjolkan diri...bhasa mudah..malas arr nak CAPAP...hehe
al-Farabi band pon wat persembahan gak

memang best...malam nie ade majlis penutup..huhu..alhamdullah...abes gak malam nie...syukur..
semoga CFSIIUM nie pilihan terbaik aq...