Sunday, 1 January 2012

Ayuh kembali ke sekolah!!!

السلام عليكم



Tak lame lagi akan berduyun - duyun la budak2 skola masuk skola untuk memulakan sesi pembelajaran 2012. Yang dulunye junior dah jadi senior..yg senior plak akan jadi super senior^^..yang mane dah abes skola seronok laa abeskan mase..yg dapat PLKN dah pergi daftarkan diri..tapi yg paling teruja bile tgk budak darjah 1 daftar..mesti seronok..herm..jom recall ape yg berlaku mase aku darjah 1 dulu....


1.Aku skolah pagi pergi skola agama..ptg plak skola kebangsaan

2.pergi skola naek kete,,balik pon naek kete..x lame pas tu naek bus lak..

3.mase rehat mama anta bekal..bile dah pandai gune duit baru bekalkan duit..duit belanje plak tiap2 hari RM 2..seringgit pagi seringgit ptg..zaman tu seringgit macam leh beli..

4.bawak botol air pergi skola..mama tak bagi share ngan orang nanti berjangkit..

5.aku pernah nangis pasal kawan aku rembat aku nyer kaler..setan giler dak darjah 1 mencuri

6.aku takot giler ngan teacher english aku pasal die garang giler kot..aku pernah nangis sebb die kot..aku rase mase tu aku x siapkan kerje die kot..hahaha

7.aku lemah giler math..malas nak mengire..hehehe

8.aku x suke wat keje rumah..pasal tu laa aku slalu kene sesah ngan parent aku..hahaha

Adik aku yg bongsu start orentasi darjah 1 esok..aku tgk die n aku teringat plak mase aku kecik2 dulu..hahaha..

so, korang plak cam ne mase darjah 1??





Fresh Start for New Year

Hye there & السلام عليكم
311211------> it's the end of the year...
Alhamdulillah dah nak abes setahun an,,tp bile diimbas kembali ape yg aku dah wat sepanjang taon ni..

1. Dapat masok PLKN kat Mersing..best giler sbb aku dapat title pelatih keseluruhan terbaik,,hahaha


2. Amek result SPM..x de laa gempak sgt sampai nak happy2..hahaha aku cume dapat 9A (5A+ 3A 1A-) & 2B (B+ B)..sdey laa gak pasal tgk kawan2 ramai dapat straight A ngan near miss(dapat 1 B)..tp dalam mase yg same aku happy pasal batch aku dapat menaikkan prestasi skola..hahaha

3.Ayah aku belikan jam baru tok aku..hadiah spm..hahaha

4.Aku amek lesen kete n moto..alhamdulillah dgn sekali test aku lulus..tp aku dapat lesen kete dulu pasal aku dah sambung blaja..mase cuti sem baru sambung amek lesen moto..lesen P je kot..hahaha

5.Aku dapat tawaran temuduga tok twinning programme kat Jepun tajaan MARA tp sayangnye aku x pergi..pasal ape??pasal aku parent aku x galakkan,,erm ><"


6.Aku masuk CFSIIUM (UIA je)..happy gak pasal kawan aku ade kat sini n my niece also here..hahaha


7.aku dapat cuti 3 bulan pasal aku x amek short sem..mmg terbaik laa UIA,,


8.aku tak sabo nak balik UIA pasal dah lame sgt cuti..hahaha


9.aku kene re-sit balik paper math aku pasal ade kebocoran mase sem lpas..mood:kuang ajo tol laa..aku x study ag,,hahaha


10.result bio aku truk tp arab and english aku exempted..mmg best laa


11.aku ngah cuci blog aku ni pasal dah berhabuk..lame sgt x up date,,hahaha


Aku harap dengan kedatangan tahun baru ni aku menjadi seorang insan yg lebih baik..
& aku harap dapat slalu up date blog ni,,hahaha

So,ape azam tahun baru korang???





ps:azam aku nak naikkan pointer aku biar aku dapat dekan..hehehe

Monday, 14 November 2011

Friendship ties us together

Assalamualaikum n selamat buat sume...
alhamdulillah 13 Nov ari tu sempat wat date ngan Adila n Hasinah
Amboih..hehehehe
Kalu x nak ajak sis I vy skali tapi malang lak pasal die dah ade date kat s'pore...
Kitowg tgk wayang citer Immortal...ganas gler..
them pi window shopping,,aduh,,baru laa aku taw penat temankan pempuan shopping,,aduh...
papehal aku sgt2 hepi..thanx to my frenz..
love u forever..
sorry rr x de gambar..
credit to Ivy..
rugi x ikot..hehehe

Wednesday, 9 November 2011

Salam and Good morning everyone..
Holiday is too long and I had more then enough..
Lame sangat laa cuti sampai tak tau nak wat ape agak2 an..ape aktiviti yg korang leh cadangkan..
Hangout???erm ngan sape ea...
ntah laa..kalu dok umah lame2 ade berat nek sampai 40 kg..
hehehe
Papepon kerje yg ade kat umah x pernah nak selesai...biase ar tu..

agak-agak an kalu korang diberi mase cuti 3 bulan penuh..ape yg korang wat...nak tau gak,,
share la ye...

Wednesday, 2 November 2011

Ujian..

Dah lame rasenye x update blog. Hampir 3 bulan lamenye menyepikan diri. 
Kenape plak baru hari ni nak tulis semula??erm..ntah laa

Manusia tak pernah alpa dari melakukan dosa akibat kelalaian diri sendiri.
Apabila kita dah berase dalam kedudukan yg terlalu selesa, ia akan membuatkan diri kita lalai dan alpa terhadap apa yang berlaku di sekeliling kita.
Saat kita lupa pada DIA, DIA tetap memberikan apa yg kita perlukan
jantung,hati,peparu tetap melaksanakan tugasnya walaupun empunya diri melakukan maksiat ketika itu.
Namun apabila ujian turun, barulah sibuk mencari sejadah, tasbih dan kopiah,
Barulah ingin berdoa,,

Adekah kite termasuk dalam golongan cam tu???

Sunday, 3 July 2011

lOvely weEKenD

Hujung minggu nie..
ermm...mule-mule rase boring giler pasal ro0mmates kene pi BTN,
aku plak dapat BTN lambat agi, so bermalam laa aku sorang2 kat dalam bilik...
(menyeramkan!!!)
nsib baik arr ct (anak sedare) ajak aku pi tengok wayang kat Mid Valley...
hahahaha
cadangnye nak tengok citer Transformer 3...tp malang arr tiket abes..pergh..panas ati jer..
bikin kitorang rase panas jer..
last last tengok citer Monte Carlo

dalam panggung aku  sorang jer jejake dalam 1 row tu..
x leh blah tol laa...><"

pas dah tengok wayang, kitorang bergerak menuju ke Time Square..
lepak kat situ agak lame gak..jalan2 kat Cosmo World
then ct ajak aku pi Low Yat..aku follow jer arr
aku tengok kat Low Yat  tempat aksesori komputer...
banyak giller kot komputer yang ade..ct cakap tempat tu murah..
tp x tau arr..blom tgk harge ag..hehe

Actually, ct memang nak sangat pi Pavillion..
so sebagai seorang pak cik yang baik hati lagi ensem nie(x leh blah plak :p)
aku teman kan arr ct..
jauh giller menapak dari Low Yat ke Pavillion..sampai jer kat Pavillion,
kitorang rest jap..penat beb..x caye pi tanye ct..hehehe
aku tengok kat Pavillion barang mahal2 beb..sempat gak arr menggodeh APPLE laptop,
ipod,iphone,ipad, segale jenis i laa yang ade kat situ..hihihi
dalam kul 5 lebih kitorang balik ke KL Sentral...
sampai  KL Sentral plak kitorang decide nak balik umah pas maghrib
coz taw2 la kan..tkot terlepas maghrib kat dlm tren..
so sementare nak tggu waktu maghrib, kitorang duduk sambil bercerite..
maklomlaa lame x jumpe..(ye kee lame x jumpe???)
macam2 arr yang kitorang bercerite..haha 
klaka pon ade gak..
pas solat, baru arr kitorang bergerak ke Putrajaya...

thanks  for everything..
nanti bebile free kite kuar agi jom..
seronok giller kuar ngan ct,,

Wednesday, 22 June 2011

>.<"

Salam sume....
Almost fortnight I have been here....
hmmm....
..............................................................................................
assignment, class, tutorial....................
make me feel like @#8722
help me!!!!!!