Sunday, 1 January 2012

Ayuh kembali ke sekolah!!!

السلام عليكم



Tak lame lagi akan berduyun - duyun la budak2 skola masuk skola untuk memulakan sesi pembelajaran 2012. Yang dulunye junior dah jadi senior..yg senior plak akan jadi super senior^^..yang mane dah abes skola seronok laa abeskan mase..yg dapat PLKN dah pergi daftarkan diri..tapi yg paling teruja bile tgk budak darjah 1 daftar..mesti seronok..herm..jom recall ape yg berlaku mase aku darjah 1 dulu....


1.Aku skolah pagi pergi skola agama..ptg plak skola kebangsaan

2.pergi skola naek kete,,balik pon naek kete..x lame pas tu naek bus lak..

3.mase rehat mama anta bekal..bile dah pandai gune duit baru bekalkan duit..duit belanje plak tiap2 hari RM 2..seringgit pagi seringgit ptg..zaman tu seringgit macam leh beli..

4.bawak botol air pergi skola..mama tak bagi share ngan orang nanti berjangkit..

5.aku pernah nangis pasal kawan aku rembat aku nyer kaler..setan giler dak darjah 1 mencuri

6.aku takot giler ngan teacher english aku pasal die garang giler kot..aku pernah nangis sebb die kot..aku rase mase tu aku x siapkan kerje die kot..hahaha

7.aku lemah giler math..malas nak mengire..hehehe

8.aku x suke wat keje rumah..pasal tu laa aku slalu kene sesah ngan parent aku..hahaha

Adik aku yg bongsu start orentasi darjah 1 esok..aku tgk die n aku teringat plak mase aku kecik2 dulu..hahaha..

so, korang plak cam ne mase darjah 1??





Fresh Start for New Year

Hye there & السلام عليكم
311211------> it's the end of the year...
Alhamdulillah dah nak abes setahun an,,tp bile diimbas kembali ape yg aku dah wat sepanjang taon ni..

1. Dapat masok PLKN kat Mersing..best giler sbb aku dapat title pelatih keseluruhan terbaik,,hahaha


2. Amek result SPM..x de laa gempak sgt sampai nak happy2..hahaha aku cume dapat 9A (5A+ 3A 1A-) & 2B (B+ B)..sdey laa gak pasal tgk kawan2 ramai dapat straight A ngan near miss(dapat 1 B)..tp dalam mase yg same aku happy pasal batch aku dapat menaikkan prestasi skola..hahaha

3.Ayah aku belikan jam baru tok aku..hadiah spm..hahaha

4.Aku amek lesen kete n moto..alhamdulillah dgn sekali test aku lulus..tp aku dapat lesen kete dulu pasal aku dah sambung blaja..mase cuti sem baru sambung amek lesen moto..lesen P je kot..hahaha

5.Aku dapat tawaran temuduga tok twinning programme kat Jepun tajaan MARA tp sayangnye aku x pergi..pasal ape??pasal aku parent aku x galakkan,,erm ><"


6.Aku masuk CFSIIUM (UIA je)..happy gak pasal kawan aku ade kat sini n my niece also here..hahaha


7.aku dapat cuti 3 bulan pasal aku x amek short sem..mmg terbaik laa UIA,,


8.aku tak sabo nak balik UIA pasal dah lame sgt cuti..hahaha


9.aku kene re-sit balik paper math aku pasal ade kebocoran mase sem lpas..mood:kuang ajo tol laa..aku x study ag,,hahaha


10.result bio aku truk tp arab and english aku exempted..mmg best laa


11.aku ngah cuci blog aku ni pasal dah berhabuk..lame sgt x up date,,hahaha


Aku harap dengan kedatangan tahun baru ni aku menjadi seorang insan yg lebih baik..
& aku harap dapat slalu up date blog ni,,hahaha

So,ape azam tahun baru korang???





ps:azam aku nak naikkan pointer aku biar aku dapat dekan..hehehe