Sunday, 1 January 2012

Ayuh kembali ke sekolah!!!

السلام عليكم



Tak lame lagi akan berduyun - duyun la budak2 skola masuk skola untuk memulakan sesi pembelajaran 2012. Yang dulunye junior dah jadi senior..yg senior plak akan jadi super senior^^..yang mane dah abes skola seronok laa abeskan mase..yg dapat PLKN dah pergi daftarkan diri..tapi yg paling teruja bile tgk budak darjah 1 daftar..mesti seronok..herm..jom recall ape yg berlaku mase aku darjah 1 dulu....


1.Aku skolah pagi pergi skola agama..ptg plak skola kebangsaan

2.pergi skola naek kete,,balik pon naek kete..x lame pas tu naek bus lak..

3.mase rehat mama anta bekal..bile dah pandai gune duit baru bekalkan duit..duit belanje plak tiap2 hari RM 2..seringgit pagi seringgit ptg..zaman tu seringgit macam leh beli..

4.bawak botol air pergi skola..mama tak bagi share ngan orang nanti berjangkit..

5.aku pernah nangis pasal kawan aku rembat aku nyer kaler..setan giler dak darjah 1 mencuri

6.aku takot giler ngan teacher english aku pasal die garang giler kot..aku pernah nangis sebb die kot..aku rase mase tu aku x siapkan kerje die kot..hahaha

7.aku lemah giler math..malas nak mengire..hehehe

8.aku x suke wat keje rumah..pasal tu laa aku slalu kene sesah ngan parent aku..hahaha

Adik aku yg bongsu start orentasi darjah 1 esok..aku tgk die n aku teringat plak mase aku kecik2 dulu..hahaha..

so, korang plak cam ne mase darjah 1??





1 comment:

ivy wong said...

Hihi. waaa, tak sangka abg adik dulu orang yang camtu gak. XD