Tuesday, 10 May 2011

How about THEM????!!!

Assalamualaikum to all bloggers...
Praise The Almighty ALLAH for giving me this chance to live in His blessing.
Erm...pas check kemasukan ke U, sumer dak lepasan SPM mesti ngah busy isi form2 pntg yg di download drpd laman web U..alahai...,,,,sekarang ni sumer dah pakai online..dah x mau lagi hantar surat pakai pos..Cian pak cik posmen x de keje..hahahaha

Pernah korang terfikir nasib anak - anak yang parents diorang nie susah and x de laa laptop Dell ke..Acer ke..Apple apatah lagi!!kalu x de laptop kire okey lagi..kalu yang tak ade komputer kat umah..maybe bley arr pi cc check keputusan IPTA, Mara or JPA..tapi kalu dak yang susah gler,,sampai miskin, xde laptop, komputer of coarse la x de..cam ne ea nak sambing blaja kat matrik or IPT...huhuhu


Bukan ape laa..walaupun sekarang nie Malaysia dah semakin maju..tapi masih ade lagi rakyat kurang bernasib baik..Peluang yang sepatutnye cerah untuk melanjutkan pelajaran yang lebih tinggi terpakse ditangguhkan dek kemiskinan..cam ne nak majukan keluarga??kadang-kadang kite nie bila dah ade kat atas jadi semakin alpa, leka, dan lalai terhadap sumer nikmat yang Allah pinjamkan..macam mane nak berkat kalau hidup cam nie???fikir - fikirkan laa..


Baru - baru nie kecoh satu Malaya nie tentang tuntutan cukai tanah UUM yang dikenakan oleh kerajaan negeri..memang laa kene ade cukai tanah tapi kenapa sampai 1 Juta lebih????ermm menteri pelajaran memberi ulasan bahawe x ley nak wat pape pasal tu urusan kerajaan negeri..yang leh buat rakyat perlu amek pengajaran terhadap ape yang terjadi..alahai~


Buat bakal pelajar yang berada, kaya, berharta, ucapkanlah syukur kerana Allah kurniakan harta untuk digunakan..


5 comments:

siti zulaiha said...

kepada semua bdk2 spm...tolg la matang ckit yer...korg da nak masuk U da..klu xberubah..habis la korg akan dibuli...or di bilang budak skema badut...kui3 but anyway..go0d input..klu nak compare ngan ct..citer mcm bdk2...kah3

amir_asyraf said...

x per..ceria cket...hahaha thanx

syafiq-H said...

tgah susah adalah ujian, dah senang pown ujian..haha. jd korang pkirlah lah nk jd yg mne satu..
Nk jd org miskin yg bersabar atau org kaya yg bersyukur????

qiew_qiella said...

salam alaik,mirul
btol lahh,aq sokong kau.haha :)
bukan ape,ramai gak member2 aq yg susah,terpakse end up dyorang punye study,bcoz of money yg penting skali. n dyorang yg xde tnet or even computer,terpakse pegi ke bandar,tok dptkn maklumat psl mende2 nih sume. bandar bknnye dekat. kesiannn. kiter,yg dah stable nih,masih mampu lagi,,,kene lahh bersyukur.
may Allah bless~

amir_asyraf said...

Qiela: Wa'alaikum salam..
tu arr pasal..aq yang pernah pi Pontian aq dapat rase arr..anyway thanx yer..